Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom finanserne meget sjældent er ubegrænset blandt studerende, så er der flere og flere der vælger at investere deres sparsomme og hårdt optjente penge. Der er nemlig flere og flere, der er begyndt at interessere sig for investering, og ser det som en mulighed for at opbygge en portefølje, mens de er unge, noget der kan hjælpe dem, når de står og mangler penge senere til eksempelvis udbetalingen på et hus eller lignende.

Det er naturligvis langt fra alle studerende, der har overskuddet og midlerne til at investere, men hvis du overvejer det, så er der her nogle gode råd du kan følge.

Drop risikoaktierne

Det kan være meget fristende at investere i de aktier der kan give et ekstremt højt afkast, for hvem vil ikke gerne købe nogle aktier, der stiger med 100%. Det er også fristende at købe de ting man kender, som Snapchat, Twitter og den slags. Disse aktier er tit langt mere risikobetonet, og derfor mere usikre at investere i.

Det er ofte solid fornuft at investere i nogle af de gode solide aktier, som holder et stabilt niveau, men alligevel stiger pænt over tid. Det kan være virksomheder som Carlsberg, Novo Nordisk (der godt nok har fået slemme klø) og andre store danske virksomheder.

En anden mulighed er at investere i såkaldte ETF’er, her er stigningerne ikke så voldsomme som de kan være i aktier, til gengæld er de langt mere stabile, og generelt forbundet med langt mindre risiko. Du kan læse mere om de bedste ETF’er her.

Drop småkøb

Det kan være fristende at købe et par aktier her og der, men der er kurtage og lignende forbundet med både køb og salg af aktier. De beløber sig ofte til omkring 30 kroner, hvilket måske ikke lyder af meget, men når det både er når du køber og sælger, er det en udgift der skal medregnes.

Det er derfor en dårlig ide med en masse små køb af aktier, så er det bedre at vente og købe for minimum 5000 og meget gerne omkring det dobbelte.

Husk der ikke er nogen garanti

Det er en rigtig dårlig ide at investere, hvis man ikke har råd til at miste pengene. Når ens økonomi er skrøbelig, som det typisk er, mens man er studerende, skal du være sikker på, at du kan tåle at miste pengene, hvis det skulle gå galt.

Der er ikke nogen garantier inden for aktiehandel, og det er noget af det vigtigste at have in mente, når man overvejer at investere.

EFTERLAD ET SVAR