Studerende med barn? – Sådan sparer du penge

Her på siden har vi tidligere lavet et indlæg om de mange fordele ved at få børn, mens du studerer. Det kan dog også være krævende at få plads til et barn i budgettet, så vi guider dig til, hvor du kan spare penge, når du er studerende med barn.

Keep it simple

Selvom mange forældre har travlt med at råbe op om, hvor dyrt det er at have børn, er de små faktisk ret billige i drift – især i starten. De første 6-12 måneder skal du ikke betale for mad (medmindre du ikke kan amme), og du får som regel smidt tøj i hovedet fra højre og venstre. Næsten alle har aflagt babytøj liggende, som de hellere end gerne vil af med, og ofte er det næsten ikke brugt.

Du behøver heller ikke købe legetøj og udstyr i dyre domme. Helt små børn behøver ikke ret meget stimulering, og de kan også sagtens lege med dagligdagsting (du kommer langt med en citronpresser og en bøtte fra køkkenet). I kan også vælge at samsove, og du kan spare rigtig mange penge, hvis du bærer børnene i en vikle i stedet for at investere i en dyr barnevogn – og det bliver samtidig meget nemmere at bevæge sig rundt. Når de skal tage en lur andre steder end derhjemme, kan du for eksempel bruge en babynest.

I får ekstra tilskud

Selvom du er studerende, skal du ikke kun leve af din SU, når du får børn. I Danmark er vi så heldige, at vi oven i SU’en blandt andet kan få forsørgertillæg og børnepenge, som virkelig tager toppen af udgifterne. Og hvis du har været vant til det vilde studieliv med mange byture, sparer du nemt flere hundrede, måske flere tusinde kroner om måneden, når du stopper med det.

Selvom der kommer en del penge ind på kontoen, kan det dog ofte virke som om, der aldrig er penge nok. Derfor er det vigtigt, at du bliver MEGET bevidst om, hvad du bruger din penge på. Der ryger garanteret rigtig mange her og der, som kunne have været brugt bedre.

 

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124