Skal du flytte hjemmefra? Dette skal du have styr på

At forlade de trygge rammer hos mor og far kan virke overvældende. Det er et stort skridt at forlade reden for at flytte i egen bolig. Der er mange ting, du skal have styr på, og det kan være svært at danne sig et overblik — også for forældre. Her får du et par punkter, du skal have styr på.

Bolig

Før du giver dig i kast med at finde en studiebolig, er det nødvendigt, at du gør op med dig selv, hvor meget du har til rådighed hver måned, samt hvor meget du har behov for til mad og cafépenge. Skal du udelukkende leve af din SU, er det vigtigt, at du finer en lejlighed, der ligger under 3000 kr. om måneden. Ellers får du svært ved at få det til at køre rundt.

Især i storbyerne koster det mange penge for en lejlighed. Især hvis du skal bo alene. Der er dog også mulighed for at dele en lejlighed med andre, hvilket der er mange, der benytter. Det kan derfor være en god og økonomisk løsning at slå pjalterne sammen med et par studiekammerater eller andre, du kan flytte sammen med.

Forsikring

Nu, hvor du ikke længere bor hjemme, er du heller ikke dækket af dine forældres indboforsikring. Er du over 21, er du heller ikke længere dækket af dine forældres ulykkesforsikring. Derfor er det vigtigt, at du får styr på forsikringen. Vær også opmærksom på, at din lås i din studiebolig skal være i orden. Ellers vil forsikringen i nogle tilfælde ikke dække. Bor du i København, er det en idé at ringe til en låsesmed her.

Budget

Når du skal flytte ind i en ny bolig, er det en god idé at lægge et budget. Hvilke indtægter har du, og hvilke udgifter har du i løbet af måneden? Vær opmærksom på, at el og vand pludselig kan vælte budgettet, hvis de kun kommer én gang om måneden. Find ud af, hvilke faste udgifter, du har, så du kan lægge til side til uventede udgifter.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124