Sådan får du en god nattesøvn

Nogle gange kan den kommende dag føles helt uoverskuelig, hvis man ikke har fået tilstrækkelig med søvn – hvad enten det er fordi man havde vanskeligt ved at falde i søvn om aftenen, vendte og drejede sig, vågnede mange gange i løbet af natten eller blot sov rigtig dårligt.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du får en god og behagelig nattesøvn.

Sørg for, at sengen passer til dig

Nogle mennesker har behov for en blød seng, andre en hårdere. Det er dig, der bedst ved, hvilken form for madras, dyne og pude du har behov for, for at din seng føles rar for dig at ligge i. Det kan derfor være en god idé at investere i en god seng af høj kvalitet – du kan læse mere her.

Gå i seng på samme tidspunkt hver aften

Noget af det, der er vigtigst for at få en god nattesøvn, er regelmæssighed. Det kan eventuelt være en god idé at sætte en alarm, som husker dig på din sengetid, sådan at du kan holde en stabil døgnrytme. Dette er nemlig afgørende for, at din hjerne og din krop kan omstille sig til nattilstand på det helt rigtige tidspunkt.

Pak elektronikken væk

Mange eksperter mener, at vores smartphones og computere er medvirkende til at ødelægge vores nattesøvn – dette på grund af lyset fra maskinen, som gør at din hjerne har sværere ved at føle sig træt, når den skal. Derfor bør du lægge telefonen væk, når du lægger dig i seng, samt slå lyd og vibration fra, så den ikke frister dig. Læg eventuelt telefonen i et andet rum, når du skal sove.

Investér i ordentlige gardiner

Hvis du bor et sted, hvor der er lys ude fra gaden, er det bedst at holde lyset så meget ude som muligt, sådan at rummet er helt mørkt, når du skal sove.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124