Nytår på SU: Sådan minimerer du udgifterne til nytårsfesten

Julen banker på døren, og det betyder, at du skal ud at købe gaver til familie, og hvem der ellers måtte have gjort sig fortjent til en julegave. Det er en dyr tid, og derfor er det vigtigt at spare penge, hvor der spares penge kan — og her kommer nytårsfesten ind i billedet. For det er en dyr fest, også selvom der plejer at gå penge ind på kontoen inden. Det behøver dog ikke at være en god idé, for det er nemt at spare penge, hvis du tænker dig lidt om, og planlægger hvad du har brug for, og hvad der er knap så nødvendigt.

Nytårsaften er synonym for fest og farver, men det er dyrt at holde store fester. Dog kan det sagtens lade sig gøre at stable en fornuftig nytårsfest sammen, selvom man er på SU. Herunder får du et par konkrete råd til, hvordan du kan spare penge på din nytårsfest.

Uddeleger de forskellige opgaver

Hvis du lægger hus til nytårsfesten, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du skal betale for hele gildet selv. Snak derfor med dine gæster om, hvad hver enkelt gæst skal stå for. Uddeleger de forskellige opgaver og lav et sammenskudsgilde. Især madbudgettet er et sted, hvor der er mange penge at spare.

Aftal hvem der skal have champagne med, hvem der har cognac med til kransekagen, hvem der køber nytårskrudt, hvem der køber pynt og så videre. På den måde involverer du også alle dine gæster i festplanlægningen — og det kan også betyde, at de glæder sig mere til festen.

Generelt er det også en fornuftig idé, hvis du vil spare lidt penge, at købe dine drikkevarer, et par måneder før, hvis du falder over et godt tilbud i supermarkedet. Butikkerne ved godt, at der er stor efterspørgsel på alkohol op til nytår, og derfor er det typisk heller ikke her, du falder over de bedste tilbud.

Drop byen — og bliv derhjemme

Mange unge tager i byen efter nytårsfesten, men hvorfor egentlig? Der plejer at være helt proppet, og det kan være svært overhovedet at komme ind. Uanset, om I har planlagt at tage på værtshus eller diskotek

Bliv i stedet hjemme. Her kan du desuden holde en fest, hvor du selv er herre over, hvem der er på gæstelisten. Det er både billigere, og ofte er det også mere hyggeligt.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124