Lav en hyggekrog, hvor du kan koble fra

Det er dejligt at være studerende. Du bliver en del af et imødekommende studiemiljø, du møder nye spændende mennesker, du bliver betalt af staten for at tage en uddannelse og du får adgang til en masse attraktive studierabatter, mens du læser.

Studielivet kan dog også være hektisk. Mange studerende kæmper faktisk med at finde tid til det hele! Derfor er der også opstået nye begreber som FOMO – fear off missing out. De studerende vil nemlig gerne det hele. Have et godt studiejob, passe studiet, være sammen med venner og familie – og måske også dyrke sport, være med til frivilligt arbejde, rejse, deltage i studiecamps og meget mere. De mange ønsker sætter de studerende under pres, og derfor er det ikke bare vigtigt, man tør sige stop, det er ligeså vigtigt, man har et sted, man kan få pulsen ned igen.

Indret din egen oase

Forestil dig en bilmotor, der drøner derudad. Den kører i et højt gear, men selvom du husker at komme benzin på, er motoren ikke bygget til at drøne afsted uden pauser. Det samme hælder menneskets krop og sind!

Du har med andre ord behov for pauser, og hvilket bedre sted end i din egen krog, hvor du kan læse, se TV, meditere, strikke eller en helt femte ting, der får dig til at geare ned.

For at finde ro, anbefaler vi, du gør noget særligt ud af hjørnet, der markerer det som et frirum fra hverdagens stress og jag.

Mange gør rummet specielt ved at f.eks. indrette det med lækre sækkestole eller en hængekøje, hvorfra de kan slappe af og det stadig er en anderledes oplevelse end at smide sig i sin seng eller sofa. Hyggerummet behøver dog ikke nødvendigvis kun at være for dig selv. Det kan også være et sted, du tilbringer tid med dine venner, når der skal slappes af og snakkes om studielivet, fritiden, arbejde eller noget fjerde.

Samtidig er det en god idé at bringe planter og lys i spil, da det er godt for dit energiniveau. Planter er med til at ilte rummet, mens lys – særligt naturligt lys – har positiv indflydelse på humør og energiniveau.

Husk desuden, at det ikke handler om at have dyre møbler eller andet, som kan udgøre din krog, det handler om at føle sig til rette. Derfor kan du sagtens skabe en god oase på SU.

 

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124