Inspiration til studieboligen: Kunsten at indrette sig på få kvadratmeter

Det kan være lidt af en udfordring at indrette sin studiebolig, da der ofte ikke er meget plads at boltre sig på. Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan indrette et moderne hjem. Det kræver blot, at du holder tungen lige i munden, når du indretter.

Hvis du vil have et vellykket rum på få kvadratmeter, er det nødvendigt, at du sørger for, at der er de rigtige farvekombinationer, samt at du vælger møbler med flere funktioner, så du både sparer plads og har et sted, hvor du kan gemme dine ting. Der findes mange af sådanne møbler, og her får du et par forslag til, hvordan du indretter dit rum.

Gør noget ud af rummets entré

Et rodet rum er uinspirerende, og det er vigtigt at føle sig inspireret, når man er hjemme – især hvis man er studerende. Rod er derfor hverken godt for dit sociale liv eller din aktivitet på studiet.

Allerede når man entrerer et rum, dannes førstehåndsindtrykket, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at gøre noget ud af denne – også selvom du ikke har én. Køb en lille entrémøbel, der kan stå ved indgangen til rummet. En knagerække og et spejl er også at foretrække.

Gardinerne skal kunne regulere lysindfald

Det er vigtigt, at du vælger gardiner, der kan regulere lysindfaldet. Ofte har du spisestue, stue og soveværelse i ét rum, og det betyder, at rummet har flere funktioner end i en almindelig bolig, hvor hvert rum har mellem 1-2 funktioner. Sørg derfor at vælge gardiner, der kan regulere, hvordan lyset falder ind.

Du kan finde mange forskellige gardiner her, hvis du har brug for inspiration. Det er også en god idé at vælge lyse gardiner. Lyse farver får rummet til at virke større, imens mørke har den modsatte effekt.

Vælg multifunktionelle møbler

I en lille lejlighed er det vigtigt, at man sparer på kvadratmeterne. Vælg derfor møbler, der kan mere end én ting. Eksempelvis en sovesofa, hvor du har mulighed for både at opbevare dyner, puder og tæpper under, men også har både en seng og en sofa i ét møbel. Det vil spare dig meget plads.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124