Hvad gør jeg, når jeg har fået fugtskader i mit hjem?

Fugtskader er skader der er forsaget af dårligt og fugtigt indeklima. Fugtskader kan udvikle sig til skimmelsvamp og være sundhedsskadeligt og give lugtgener. Fugtskader – Læs mere her. Men hvad skal du stille op?

 

Fiks problemet hurtigt

 

Det er vigtigt, at du tager mistanker om fugtskader alvorligt. Du skal se at få gjort noget ved problemerne så hurtigt som muligt, da de kun bliver værre. Hvis du opdager fugtskader i god tid, undgår du yderligere lugtgener og skimmelsvamp, som begge som sagt kan være sundhedsskadelige.

 

Det skal du gøre

 

For at afhjælpe problemet kan du vælge at leje en affugter, som er en maskine, der naturligvis affugter hjemmet. Hvis ikke du mener, at det er godt nok, skal du tage kontakt til din lokale skadeservice.

 

Det skal du gøre i fremtiden

 

Når du først har fået problemet med fugtskader ordnet, så vil du formodentlig helst gerne undgå, at det skal ske igen. Derfor er der nogle forskellige ting, som du kan huske på, for at undgå fugtskader i fremtiden. Først og fremmest er det vigtigt, at du får luftet en hel masse ud. Det er især vigtigt efter du har været i bad, hvor badeværelset er helt fugtigt og dugget. Også når du laver mad, er det vigtigt at du enten bruger din emhætte eller lufter ud. Til sidst er det vigtigt, at hvis du tørrer tøj indendørs, at der bliver luftet godt ud. Gør det generelt til en vane at lufte hele huset ud en gang om ugen.

 

Tjek desuden op på, at både isolering, mure og tag er tæt. Hvis bare én af disse ting er utætte, så kan det forsage fugtskader. Det er alt sammen noget, som man hurtigt kan overse og glemme at tjekke op på, men få det gjort, for det vil gavne dig i det lange løb.

 

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124