Gør-det-selv kan blive dyrt

Hvis du bor i en lejet lejlighed eller et kollegieværelse, er der en god sandsynlighed for at du er flyttet ind i det nymalet og at det derfor også skal fraflyttes i den stand. Det betyder, at når du flytter skal det være nymalet, og her er det meget væsentligt at du læser betingelserne igennem for din lejekontrakt. For mens mange udlejere accepterer, at du selv maler, så er der også nogen, især større, der kræver at det er en professionel maler, der klarer arbejdet.

Pas på med at gøre arbejdet selv. 

Hvis der er krav om at arbejdet skal udføres professionelt, kan det være en rigtig dårlig at gøre det selv, da du nemt risikere at spilde både tid og penge på dels at male og deles at skulle købe maling osv. Udlejeren er nemlig i deres ret til at afvise det malerarbejde du har lavet, hvis de ikke er tilfredse med resultatet, og så skal du stadig betale for at arbejdet bliver udført.

Hyr selv en maler

Hvis du står i en situation hvor det skal gøres professionelt, så kan du med fordel selv finde en maler, der kan stå for det. Udlejere og boligforeninger har ofte en maler de arbejder sammen med, og det er sjældent det er de billigste på markedet. Du kan derfor med fordel bede om et overslag på, hvad det vil koste og indhente et tilbud ude fra, for at være sikker på, at du ikke kommer til at betale mere end højt nødvendigt.

Der findes flere malere der har specialiseret sig i istandsættelse af lejligheder, der skal fraflyttes og derfor kan komme med en ekstra skarp pris. Et eksempel på et af de firma er dem her, og ved at vælge denne løsning kan du hurtigt spare tusindvis af kroner, alt efter størrelse på lejlighed osv naturligvis.

Nogle udlejere er mere krakilske end andre, og det kan derfor ikke understreges nok, at du læser din kontrakt igennem.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124