Flere og flere unge flytter for at følge studierne

Flere og flere unge flytter hjemmefra i en tidlig alder på grund af studierne. Det skyldes blandt andet et større udvalg af studieretninger, som er blevet mere bredt ud på landsplan. Der er i den forbindelse kommet flere specielle og specifikke uddannelser, som får de unge til at vinke farvel til mor og far. Nogle vælger dog også bevidst at læse i en anden by for at kunne bo ude. Grundet dette er konceptet om studieboliger, blevet et stort hit.

Hvad er en studiebolig?

Konceptet studieboliger er kort fortalt en billigere bolig rettet mod unge studerende. Der er dermed taget højde for SU-beløbet og placeringen i forhold til studierne. Dermed ligger de fleste studieboliger også centralt i de store byer eller lige ved siden af eksempelvis byens universitet. Dette tilbud gør det mere attraktivt for de unge at flytte for dem selv eller med et par venner.

Det er nemlig ligeledes blevet særligt populært at finde en større og dyre lejlighed i midtbyen sammen med et par roomies. Det skaber en god beliggenhed, et fællesskab og en oftest billig husleje. At bo med et par venner er dog ikke helt som at bo på i et kollektiv, da der ikke er nær så mange mennesker på et sted. Man skal dog stadig være klar på mange mennesker i sit hjem, hvis man vil dele lejlighed. Ens roomies kan eksempelvis invitere nogle fra studiet over til et glas vin en tirsdag aften.

Der er altså både fordele og ulemper ved at bo sammen med andre. Ønsker du at bo alene men stadig tæt på byens pulserende liv og studiets døre, kan du søge om en studiebolig. Søg eksempelvis studieboliger i København inden det nye semester, så du er klar på studiestart.

Vær forberedt

Har du allerede fundet en bolig at bo i, skal du til at tænke på alt det praktiske. Der skal både laves forsikringer, el og vand samt købt alverdens dimser ind, som ingen troede, man rent faktisk havde brug for. Man skal ligeledes også finde sin egen rytme og rutiner, når man bor ude for første gang. Mange glemmer hurtigt, at de skal huske at købe køkkenrulle eller handle ind. Det er derfor altid en god ide at forberede sig selv lidt hjemmefra og eksempelvis begynde at vaske sit eget tøj eller handle ind. Husk dog, at man nok skal falde på plads en dag, uanset om man skal bo alene eller med andre.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124