TV eller projektor?

Hvis du er vild med at se film og serie, vil du garanteret gerne se det på en stor skærm, og nu er dine 40 tommers fladskærm bare ikke stor nok længere. Så nu er du måske gået i gang med at spare sammen, men har ikke fundet ud af hvad opsparingen skal gå til, det vil vi gerne prøve at hjælpe dig lidt med.

Sandsynligvis går du med tankerne om du skal have en stor fladskærm, eller måske investere i en projektor. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Fordele ved fladskærm

Priserne på store fladskærme i 50 tommer og derover er raslet ned i de senere år, og man kan komme langt for blot 5-6000 kroner. Billedet er ikke altid perfekt til TV med de billigere modeller, men til film og streaming er kvaliteten fremragende.

En anden fordel er, at du kan se på det hele dagen, og det ikke behøver være mørkt for at du kan se hvad der foregår – og netop dette er den helt store ulempe ved en projektor, nemlig at billedet ikke er tydeligt, medmindre der er mørke i rummet. Desuden kræver en projektor også et lærred (du kan dog sagtens bruge et rullegardin som dette bare det er mørklægning).

Fordele ved projektor

Den åbenlyse fordel ved en projektor er naturligvis størrelsen, du kan få et billede der er langt større end på en skærm, og du kan lave den dejlige biografstemning hjemme i stuen.

Prisen på en projektor er langt lavere end en fladskærm, hvis vi snakker over 60 tommer, og du får meget for 4000 kroner. Hvis du vil have en 4K projektor, bliver det dog hurtigt en dyr fornøjelse, men så er du også sikret et setup, som vil gøre dine medstuderende.

Problemet er dog lidt, at du skal sætte en afspiller (blu-ray, computer eller lignende) til, og det kan være forbundet med lidt besvær.

 

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124