Find og få råd til den perfekte studiebolig

Livet på studenterboligmarkedet kan være strengt, tandudtrækkende og uretfærdigt. Det føles i hvert fald sådan, når man er midt i det. Ingen udlejere gider invitere til åbent hus, der er ingen studieboliger i dit prisleje, studieboligerne bliver taget med det samme, du opdager dem – det er blot nogle af de frustrerende situationer, du kan ende med at befinde dig i. Til sidst kan man blive lettere desperat, da studieboligen jo er vigtig for at opretholde studielivet. Der er dog håb forude. De fleste ender med at finde en eller anden form for studiebolig. Det vigtigste at have er tålmodighed, men der er også nogle tips til, hvordan man bevæger sig i studieboligmarkedet.

Tips til jagten på en studiebolig

Først handler det om at finde studieboligen. Tålmodighed er nøglen. Du kan finde en i morgen, eller du kan finde en dagen før, du starter på studiet. Her er nogle tips til at gøre jagten skarpere:

  • Hvis du enten kan skrive eller ringe til udlejeren, så vælg altid at ring. Det viser, at du virkelig gerne vil have lejligheden, og det gør, at udlejeren i højere grad kan genkende og huske dig.
  • Spil på flere heste. Gør brug af alle mulige platforme, når du jagter studieboligen – alle boligportaler, alle sociale medier og alle udlejerhjemmesider.
  • Sig også ja til det næstbedste. Det er langt fra alle, der får den perfekte studiebolig. Nogle gange er den næstbedste studiebolig den bedste at tage.

Når du har fundet frem til studieboligen, gælder det om at få råd til den. Dette findes der også tips til:

  • Hvis depositum er større end din bankkonto, kan et lån være en mulighed – se mere på kviklanet.dk
  • Få et studiejob, der sammen med SU’en kan betale huslejen.
  • I det hele taget, gå efter studieboliger, du nogenlunde har råd til.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124