Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Få det bedste ud af studietiden

At finde et kollegieværelse eller en studiebolig i København kan virke lidt som at lede efter en lille nål i en enorm høstak – og endda er der rigtig mange på jagt efter nålen samtidigt. Boligmarkedet for studerende er decentraliseret med mange forskellige administratorer med deres egne ansøgningskriterier, -processer og perioder.

I denne korte artikel er der derfor samlet nogle gode råd til boligsøgningen. Det handler om, hvordan man sammensætter en god ansøgningsstrategi. Du kan også finde hjælp hos kbh-kollegier.dk.

Dan dig et overblik over studieboligerne

I denne indledende fase gælder det om at få et overblik over dine egne boligønsker og økonomiske begrænsninger. Drømmer du eksempelvis om den fællesskabsfølelse der følger med et kollegieværelse eller er du mere til privatliv, hvor eget badeværelse og køkken er vigtige prioriteter

Der er masser af begge dele i København, og derfor kan du målrette og effektivisere din søgning ved at træffe et generelt (fra)valg af enten studieboliger eller kollegieværelser. Studieboliger med eget køkken og badeværelse er typisk lidt dyrere, men det er muligt at finde billige studie-/ungdomsboliger i byen. Derfor er det også en god idé at lave et budget, der viser, hvor smertegrænsen går for husleje, der ikke er til at betale. Husk dog at der kan søges om boligstøtte, hvis boligen har eget køkken.

Derudover er det vigtigt at danne sig et overblik over boligmarkedet, hvilket kan være meget uoverskueligt. På hjemmesiden kbh-kollegier.dk er der samlet informationer om mere end 30.000 boliger fra mere end 275 forskellige kollegier. Du kan bruge søgefunktionen til at udvælge boliger ud fra kriterier som eksempelvis husleje, studieretning, ansøgningsform og hvorvidt der er eget køkken og bad.

Ventelister

Mange studieboliger og kollegieværelser tildeles efter venteliste-princippet. Her er det altså kun tiden, der afgør, hvornår det er muligt at flytte ind. Derfor er det selvsagt en god idé at skrive sig på en masse ventelister tidligt i boligsøgningen. På den måde kan tiden arbejde for dig mens du begynder at ansøge motiveret hos andre kollegier.

Motiverede ansøgninger

Den anden overordnede ansøgningsform er motiverede ansøgninger. Hvad enten det er en tom A4-side eller et skema, der skal udfyldes, handler det her om at vise, at man passer ind på det kollegium man søger. Typisk er det beboerne selv der udvælger dem, som bedst passer ind i fællesskabet på deres kollegium. Derfor er det en god idé at have kendskab til de kollegier du søger, ved eksempelvis at deltage i rundvisninger, læse om kollegiernes historie eller opsnappe viden fra beboere på kollegiet. Hvis du kan forklare, hvorfor du passer perfekt ind på netop dette kollegium, er dine chancer bedre!

Når det lykkes at finde en studiebolig

Selvom det er hårdt mens boligsøgningen står på, er det en kæmpe forløsning når det lykkes. Og så kan det enten være, at du bruger alle dine studieår på det samme kollegium og får en masse venner for livet, eller hellere vil rykke lidt rundt og se forskellige bydele, mennesker og boformer. Uanset hvad er der gemt en masse fede oplevelser i det at have en stor grad af fleksibilitet og kunne flytte mere frit rundt end senere i livet, hvor familiestiftelse og boliglån gør det sværere.

 

Nyhedsbreve

Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *