Det er dyrest at læse jura

Hvis man er studerende, så ved man godt, at det kan være svært, at få pengene til at række hele måneden. Der er mange udgifter – både de sjove og de mindre sjove. De fleste er eksempelvis nok enige i, at det er sjovere at gå i byen og på café, det det er at betale husleje. De fleste synes nok også, at det er sjovere at købe tøj, end det er at købe studiebøger. Ikke desto mindre så slipper man ikke for det.

De dyreste studier

Pensumlisten er en af de ting, mange studerende frygter ved hvert år. Det betyder nemlig en udgift på flere tusinde kroner. Hvor stor denne udgift er, afhænger dog meget af, hvilket studie du går på.

Undersøgelser der blev lavet for et par år siden, viste at man som bachelor studerende eksempelvis bruger ca. 300 kroner om måneden i gennemsnit på studiebøger. Læser man jura, er der dog tale om et helt andet beløb. Her er det gennemsnitlige beløb nemlig intet mindre end lige omkring 600 kroner. Det er altså dobbelt så dyrt at købe studiebøger, hvis man læser jura. Medicin kommer ind på andenpladsen med et gennemsnitligt forbrug på omkring 500 om måneden.

De billigste studier

Der er andre studier, hvor det kan gøres billigere, da en stor del af bøgerne kan lånes eller fås som e-bøger. Typisk de studier hvor skønlitteratur er en stor del af pensum. Her kan der godt være et stort beløb, der skal købes bøger for. Det kan dog ofte gøres langt billigere, ved at finde alternative måder at få fat i bøgerne.

Der er naturligvis også et stort marked for brugte bøger, hvor studerende køber af tidligere studerende. Her kan der også være rigtig mange penge at spare. Det er sjældent nødvendigt at have den absolut nyeste udgave af bøger. Dette kommer dog meget an på studieretningen. Der er eksempelvis mange grundbøger indenfor både Medicin og matematik der ikke ændrer sig meget.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124