Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Derfor er det rigtige lys vigtigt i hjemmet

Lys er ikke noget, som man nødvendigvis lægger meget mærke til i folks indretning. Dog er lys noget, som i høj grad kan påvirke stemningen i rummet. Derfor er det vigtigt, at man bruger det rigtige lys, så ens hjem føles varmt og roligt. Her kan du læse mere om, hvordan du får det rigtige lys til dit hjem.

Hvilken type pære skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af pærer på markedet, så det kan være svært at finde rundt i, hvad du skal vælge. Selvom der er et stort udvalg, så er der en pærer, som dominerer markedet, når det kommer til almindelig lys. LED er det valg, som giver dig flest forskellige muligheder til lyset og som holder længst. Ved at bruge LED vælger du også den mest bæredygtige løsning, hvilket er vigtigt for mange. Det gode ved LED pærer er også, at de findes med forskellige fatninger, så du kan bruge dem i forskellige loftlamper. Du kan finde et stort udvalg af LED pærer på LEDProff.

Sådan finder du den rigtige lysstyrke

Når du leder efter en ny pære, er der en masse ting, som du skal tage stilling til. En af de ting er lysstyrken, som kan være målt i en lumen eller watt. Hvis du tidligere har brugt andet end LED pærer, så kender du måske til watt. Hvis du i dag vælger at bestemme en pæres lysstyrke ud fra watt, vil du i stedet finde pærens energiforbrug. I stedet bruger man lumen til at beskrive lysstyrke på de fleste pærer. Ved områder, hvor du gerne vil have kraftigere lys, skal du gå efter en højere lumen. Hvis du gerne vil have loftlamper over køkkenbordet, kan du med fordel gå efter 800 lumen. Hvis du i stedet leder efter en pærer til en loftlampe i stuen, kan det være rart med mere dæmpet belysning. Her vil 470 lumen være mere passende.

Sådan kan lys påvirke farven i dit hjem

Du har måske oplevet tidligere, at du har købt en pærer, men at bestemte farver bliver anderledes i lyset. Dette skyldes pærens farvegengivelse, som betegnes med RA. Hvis du gerne vil være sikker på, at dit tøj, møbler eller din mad ikke skifter farve i lyset, så skal du gå efter en pærer med en højere RA, som minder om naturligt lys. Her vil du typisk skulle leder efter en RA mellem 80 og 100.

Find den rigtige temperatur

Lys kan have flere forskellige farver. Nogle lyskilder udsender mere blåligt lys, hvor andre er mere varme. Når du køber pærer til dit hjem, er det en god ide at overveje farvetemperaturen. I områder, hvor du skal kunne fokusere, er det en god ide at vælge et mere køligt lys. Mere blåligt lys har typisk en kelvin omkring 3000-4000K. I rum, hvor du gerne vil kunne slappe af, kan det være en fordel at vælge varmere lys under 2700 K i loftlamperne.

Nyhedsbreve

Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *