Brug tiden på det vigtige, når du skriver opgave

Uanset hvilken uddannelse, du går på, kender du helt sikkert til skarpe deadlines. Det ender ofte med, at man sidder os slider med en skriftlig opgave dagen før, den skal afleveres, og tit er man ikke helt tilfreds med kvaliteten af ens arbejde. Derfor kan det betale sig at prioritere dit arbejde, så du fokuserer på det, du er god til. Det vil blandt andet sige, at du får andre til at kigge opgaven igennem og læse korrektur, når du er færdig. Så kan du fokusere på at bruge din faglige viden i stedet for.

Du er ekspert på dit felt – korrekturlæseren på sit

Når du skal skrive en opgave, skal du demonstrere din viden inden for lige præcis dit felt. Du bliver dog også bedømt på, hvor godt din opgave er bygget op, hvor godt du argumenterer for dine påstande – og sidst men ikke mindst: dit sprog. Hvis disse ting ikke ligger øverst på din kompetenceliste, kan du med fordel få en korrekturlæser til at tjekke opgaven for dig. Han eller hun kan formentlig ikke vurdere, om opgaven er fagligt korrekt, men de er eksperter i at fange fejl og gøre dine pointer mere tydelige for læseren. Hvis du er udfordret på dit sprog, kan en god gang korrektur skubbe din opgave flere trin op ad karakterskalaen. Du kan finde mange gode og billige korrekturlæsere på nettet gennem organiserede bureauer.

Sæt tid af til det, du er dårlig til

En anden måde at planlægge sin tid bedre på, når man skriver opgave, er ved at prioritere sin tid. Hvis du ved, at du er rigtig god til et bestemt område, som du skal skrive om, kan du sikkert skrive det rigtig hurtigt. Derfor kan det være en fordel at få det overstået med det samme eller gemme det til sidst, og så bruge det meste af din tid på resten. De områder, hvor du halter lidt, kan nemlig hurtigt sluge rigtig meget tid. Desværre kan det også være de områder, der dumper dig, hvis du ikke får lagt nok tid i dem.

Derfor er det en god idé at gøre dig klart, hvor meget tid du helt realistisk skal bruge på hvert element i opgaven. Hvis du ender med at have tid til overs, kan du med fordel gennemarbejde nogle af afsnittene igen, så du kan gøre dem endnu bedre. Sammen med en god korrektur er dette noget, der kan løfte din opgave adskillige niveauer.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124