5 fordele: Derfor bør du få børn som studerende

Danskerne får færre børn end nogensinde før. Selvom de fleste ønsker dig 2-3 børn, så ligger gennemsnittet på 1,7. Det skyldes, at vi går for sent i gang med at få børn, og derfor bliver det mere vanskeligt. Men der er faktisk en del fordele ved at blive gravid tidligere.

1. Søvnunderskud: Det kan være svært at skulle passe et fuldtidsarbejde med det søvnunderskud, der følger med at få et lille barn. Det har slet ikke de samme konsekvenser, hvis du ikke møder op, fordi du har fået for lidt søvn, når du er studerende

2. Fleksibilitet: Du kan selv planlægge, hvornår du skal skrive opgave og læse op til dine forelæsninger. Og derfor har du lettere ved at planlægge din tid, så du er der for dit barn, når der er brug for det.

3. Mere barsel: Hvis den ene part arbejder, imens den anden er studerende, kan det give udslag i den enes barsel. Arbejder begge voksne, får de 52 ugers barsel, der skal deles i mellem sig. Er den ene på SU, tæller dennes barsel ikke med, og den arbejdende part ret til 52 timers barsel til sig selv.

4. Du skal ikke stoppe karrieren: Det kan være en ordentlig stopklods i hjulet midt i karriereræset, hvis du pludselig skal have et barn. Derfor kan det være en fordel, hvis du allerede har holde din barsel, imens du studerer, så du ikke skal holde pause, når først du kommer på arbejdsmarkedet.

5. Billig husleje: Imens du er studerende kan du få lov til at bo i en billig ungdomsbolig, og disse findes også i større udgave. I de større byer er huslejen generelt også høj, og derfor vil du kunne spare mange penge, hvis du vælger en billig studiebolig. Så har du råd til legetøj som eksempelvis nogle dukkesko, motorisk legetøj og en masse andre, spændende ting, som der er lidt mere praktisk at bruge penge på end husleje.

 

 

 

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124