Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Tiden er kommet til, at du skal flytte hjemmefra – og dermed indrette din lejlighed eller dit kollegieværelse. Nogle synes, det er en sjov og kreativ opgave, mens andre helst bare vil have det overstået og i virkeligheden kunne leve med en ølkasse som bord og en madras på gulvet.

Overvej dine boligindkøb og prioritér

På SU er det selvfølgelig ikke oplagt at skeje ud med designmøbler, men overvej alligevel, hvor du vil prioritere at bruge lidt ekstra penge, og hvor du kan nøjes med nogle billige varianter. I perioder kommer du til at bruge rigtig meget tid i din studiebolig, f.eks. når du skriver opgaver eller læser op til eksamen. Derfor skal din studiebolig være et rart sted at være, samtidig med at den er praktisk indrettet. Måske har du ikke ret mange kvadratmeter, så sørg for møbler med flere funktioner. F.eks. en sovesofa med en god madras, et sofabord med opbevaringsmulighed eller et spisebord, der kan klappes sammen.

God belysning og et læsehjørne

I Danmark har vi i vinterperioden rigtig mange timer med mørke. Allerede fra oktober måned begynder vi at mærke, at lyset svinder dag for dag. Eftermiddagene forvandles hurtigt til dunkle aftener, og vi får brug for at tænde lys i vores boliger.

Den rette belysning er vigtig i en bolig, både for at skabe stemning, men også af praktiske årsager. Ved dit skrivebord skal du prioritere en god skrivebordslampe, f.eks. en væglampe, som giver en god arbejdsbelysning på dit tastatur, dine bøger og notepapirer. Når du skal læse rigtig meget stof, så er det rart at sidde godt. Anskaf dig en væglampe ved din sofa eller bløde stol, så du kan variere din siddestilling (du kan finde et stort udvalg af væglamper her). I køkkenet har du brug for en lampe over køkkenbordet, som giver et godt lys til madlavningen. Over spisebordet kan du hænge en pendel, som giver et godt overall lys. Det må ikke være for køligt, da lyset skal være med til at skabe stemning under middagen.

Tænk på din studiebolig som et fleksibelt rum, hvor du skal kunne flytte møbler og lamper rundt, alt efter behov. Det gør det meget nemmere at se muligheder, når du gerne vil invitere gæster eller få plads til en evt. kæreste.

 

EFTERLAD ET SVAR