Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange ting, du skal have styr på, når du skal købe dit første hus. Derfor skal du også forberede dig grundigt. Det er vigtigt, at du ikke blot springer over hvor gærdet er lavest. Du skal ikke blot have styr på forsikring, finansiering, diverse dokumenter og et bredt spektrum af øvrige aspekter. Det er ligeledes også relevant, at foretage en radonmåling i huset.

Radon er nemlig en sundhedsskadelig gasart, du skal sørge for at tage dybt seriøst. Den medfører blandt andet en markant øget risiko for både lungekræft og akut leukæmi. Derfor er det også essentielt, at det er en gasart, du tager seriøst. Hvis du netop har købt dit første hus, så er det naturligvis en god idé, at du vælger at udføre en radonmåling af hele dit nye hjem.

En radonmåling er ikke omkostningstung

Ovenstående lyder som om, at du skal have eksperter rendende med store mængde måleudstyr. Sådan forholder det sig dog slet ikke. I stedet skal du blot placere en række radonmålebokse med sporfilm i din bolig. Derfor er det heller ikke just vanskeligt for dig at sikre, at du får udført en radonmåling, ligesom det heller ikke er en omkostningstung opgave for dig.

Du kan tilmed klare det på egen hånd. Det eneste, du skal gøre er, at du skal købe en række målebokse, du selv kan sætte op i din bolig. Det kan du bl.a. gøre ved at klikke her, hvor du kan finde effektive målebokse, der kan give dig et resultat, du kan bruge til at skabe et godt billede af det overordnede niveau af radon i din bolig, så du ved, om du skal handle på det.

Penge er godt givet ud til en radonmåling

På trods af, at det ikke just er synderligt interessant, at skulle bruge penge på at købe målebokse, så du kan få en god idé, om hvad niveauet af radon lyder på i din bolig. Det kan dermed også vise, om det er noget, du skal gøre noget ved eller om du i stedet kan læne dig tilbage. Du kan derfor også være helt sikker på, at det er penge, der helt afgjort er godt givet ud.

Hvis du har intentioner om, at skulle flytte dig ind i et hus, som du netop har købt, men som der ikke foreligger en brugbar måling på, så er det vigtigt, at det er noget af det første, du gør, når du flytter ind i huset. I nogle tilfælde vil en måling vise, at den er en kende over grænseværdien, der lyder på 100 Bq/m3, mens andre målinger vil være under eller langt over.

Det er naturligvis vigtigt, at du sikrer, at der hurtigt handles, hvis der er et større problem med radonniveauet. Er det blot en kende over radonniveauet, så er det ikke nødvendigt at gøre andet end, at lufte mere ud og have en kende mere fokus på ventilering i boligen. Det er dog sjældent, at radonniveauet er alt for højt, men derfor bør der fortsat fokuseres på det.

EFTERLAD ET SVAR